نگارش روش تحقیق
ﮐﻠﻤﺎت، ﺟﻤﻼت و ﭘﺎراﮔﺮافﻫﺎ اﺑﺰارﻫﺎی ﺷﮕﻔﺖآﻣﯿﺰی ﻫﺴﺘﻨﺪ ﮐﻪ در اﺧﺘﯿﺎر داﻧﺸﻤﻨﺪان ﻗﺮار ﮔﺮﻓﺘﻪ ﺗﺎ ﺑﺎ اﺳﺘﻔﺎده از آﻧﻬﺎ، ﻧﺘﺎﯾﺞ ﭘﮋوﻫﺶﻫﺎی ﺧﻮد را در ﻗﺎﻟﺐ ﻧﮕﺎرش ﻣﻘﺎﻻت ﻋﻠﻤﯽ در اﺧﺘﯿﺎر ﺳﺎﯾﺮﯾﻦ ﻗﺮار ﺑﺪﻫﻨﺪ .ﺟﺪای از اﻧﺘﺨﺎب ﻣﻮاد و روشﻫﺎی ﺻﺤﯿﺢ، اﻧﺘﺨﺎب اﺳﻠﻮب و ﺷﯿﻮه ﻧﮕﺎرش ﺻﺤﯿﺢ ﻣﻘﺎﻻت ﻋﻠﻤﯽ ﺗﺄﺛﯿﺮ ﺑﺴﺰاﯾﯽ در ﺧﻮاﻧﺪن و ﺑﻪ ﮐﺎرﮔﯿﺮی ﻧﺘﺎﯾﺞ آنﻫﺎ ﺧﻮاﻫﻨﺪ داﺷﺖ .
از ﻫﻤﯿﻦرو، ﺑﻪ ﮐﺎرﮔﯿﺮی ﺻﺤﯿﺢ ﮐﻠﻤﺎت، ﺟﻤﻼت و ﭘﺎراﮔﺮافﻫﺎ ﻣﯽﺗﻮاﻧﺪ داﻧﺸﻤﻨﺪان را ﺑﻪ اﻫﺪاف ﺧﻮد ﻧﺰدﯾﮏﺗﺮ ﻧﻤﺎﯾﺪ.
ﯾﮏ ﺟﻤﻠﻪ ﮐﻪ از ﭼﻨﺪ ﮐﻠﻤﻪ ﺗﺸﮑﯿﻞ ﺷﺪه اﺳﺖ، اﺳﺘﺨﻮانﺑﻨﺪی ﯾﮏ ﭘﺎراﮔﺮاف را ﺗﺸﮑﯿﻞ ﻣﯽدﻫﺪ ﮐﻪ ﺧﻮد از ﭼﻨﺪ ﺟﻤﻠﻪ ﺗﺸﮑﯿﻞ ﺷﺪه اﺳﺖ .
ﺗﺠﺮﺑﻪ ﻧﺸﺎن ﻣﯽدﻫﺪ ﮐﻪ ﻣﺘﺄﺳﻔﺎﻧﻪ ﺑﺮﺧﯽ از افراد از ﻗﺪرت ﮐﻠﻤﺎت، ﺟﻤﻼت و ﭘﺎراﮔﺮافﻫﺎ اﺳﺘﻔﺎده ﺻﺤﯿﺤﯽ ﻧﻤﯽﻧﻤﺎﯾﻨﺪ .
از ﻫﻤﯿﻦرو، ﻣﻘﺎﻻت آﻧﻬﺎ ﻣﻤﮑﻦ اﺳﺖ ﺣﺎوی ﺟﻤﻼت و در ﻧﺘﯿﺠﻪ ﭘﺎراﮔﺮافﻫﺎی ﻧﺎﻣﻔﻬﻮم ﺑﺎﺷﺪ.
ﺑﻪ ﻃﻮر ﮐﻠﯽ، اﺳﺘﻔﺎده از ﮐﻠﻤﺎت ﺳﺎدهﺗﺮ ﺑﻪ ﺟﺎی ﮐﻠﻤﺎت ﭘﯿﭽﯿﺪه ﺗﻮﺻﯿﻪ ﻣﯽﺷﻮد . ﻫﻤﭽﻨﯿﻦ، اﺳﺘﻔﺎده از ﺟﻤﻼت ﮐﻮﺗﺎهﺗﺮ ﺑﻪ ﺟﺎی اﺳﺘﻔﺎده از ﺟﻤﻼت ﻃﻮﻻﻧﯽﺗﺮ، ﺿﺮورﺗﯽ اﻧﮑﺎرﻧﺎﭘﺬﯾﺮ اﺳﺖ . اﺳﺘﻔﺎده از ﮐﺎﻣﺎ و ﻧﻘﻄﻪ در ﺟﺎی ﻣﻨﺎﺳﺐ ﺧﻮد؛ ﺳﺒﺐ ﺧﻮاﻫﺪ ﺷﺪ ﮐﻪ ﻣﻘﺎﻟﻪ ﺷﻤﺎ از ﺧﻮاﻧﺎﯾﯽ ﺑﯿﺸﺘﺮی ﺑﺮﺧﻮردار ﺷﻮد .
ﻫﻤﭽﻨﯿﻦ، ﺳﻌﯽ ﮐﻨﯿﺪ ﻣﺘﻦ ﻋﻠﻤﯽ ﺧﻮد را ﺑﻪ ﭘﺎراﮔﺮافﻫﺎی ﻣﺸﺨﺺ و ﻣﺮﺗﺒﻂ ﺑﺎ ﻫﻢ ﺗﻘﺴﯿﻢ ﻧﻤﻮده و ﻫﺮ ﭘﺎراﮔﺮاف را ﺑﻪ ﺻﻮرت ﻫﺪﻓﻤﻨﺪ ﺑﻪ رﺷﺘﻪ ﺗﺤﺮﯾﺮ درآورﯾﺪ. ﺳﺎﺧﺘﺎر ﻫﺮ ﭘﺎراﮔﺮاف ﺑﺎﯾﺪ ﺑﻪ اﯾﻦ ﺷﮑﻞ ﺑﺎﺷﺪ ﮐﻪ ﺟﻤﻠﻪ اول آن، در واﻗﻊ ﻫﺪف اﺻﻠﯽ ﺷﻤﺎ از ﻧﻮﺷﺘﻦ ﭘﺎراﮔﺮاف را ﺑﯿﺎن ﻧﻤﺎﯾﺪ .ﺳﺎﯾﺮ ﺟﻤﻼت ﭘﺎراﮔﺮاف ﻧﯿﺰ ﺑﺎﯾﺪ درﺑﺮﮔﯿﺮﻧﺪه ﺗﻮﺿﯿﺤﺎت اﺿﺎﻓﯽ و ﺗﮑﻤﯿﻠﯽ ﺟﻤﻠﻪ اول ﺑﺎﺷﻨﺪ .
ﺑﻪ ﻃﻮر دﻗﯿﻖ ﻧﻤﯽﺗﻮان ﮔﻔﺖ ﮐﻪ ﻫﺮ ﭘﺎراﮔﺮاف ﺑﺎﯾﺪ ﺣﺎوی ﭼﻨﺪ ﺟﻤﻠﻪ ﺑﺎﺷﺪ، اﻣﺎ ﻓﺮاﻣﻮش ﻧﮑﻨﯿﺪ ﮐﻪ اﺧﺘﺼﺎر، اﺻﻞ اﺳﺎﺳﯽ در ﻧﮕﺎرش ﻣﻘﺎﻻت ﻋﻠﻤﯽ اﺳﺖ.
بخش روش کار، قلب پژوهشنامه و مقاله است. در اینجا با این سؤالات روبرو می شوید: از چه مسائلی استفاده کردید و چه کردید؟ بخش روشها باید با یک توالی منطقی شرح دهد که یک مطالعه چگونه طر ح ریزی و اجرا شده است و داده ها چگونه تحلیل گردیده اند.
این بخش باید به گونه ای نوشته شود که اگر محقق دیگری تصمیم به تکرار کار شما گرفت براحتی بتواند مطالعه را عیناً و یا به شکل دیگری انجام دهد.
بخش روش تحقیق مقاله باید شامل چه مطالبی باشد؟
توجه کنید که در فرمت برخی ژورنالهای فارسی این بخش را تحت عنوان مواد و روشها و در برخی ژورنالهای انگلیسی Materials and Methods و یا Methodology نامیدهاند؛ اما در همه ژورنالها، در این بخش باید توضیح داده شود که از چه روشها و آزمایشهایی استفاده شده و دلیل منطقی شما برای انتخاب این روش چیست.
ساختار کلی بخش روش تحقیق مقاله
بهتر است در حال انجام آزمایشات، شروع به نوشتن این بخش کنید. مواردی که باید در این بخش به ترتیب نوشته شود عبارتند از:
۱. جامعه مورد مطالعه
۲. نمونه: باید مواد مورد استفاده، نمونه و مکان نمونهگیری توصیف شود. در این بخش باید توضیح داده شود که چه کسانی و با چه تعداد و با چه ویژگیهایی انتخاب شدهاند.
۳. ابزار و شیوه جمعآوری اطلاعات: نحوه تهیه مواد آزمایشی و یا شیوه نمونهگیری، نحوه اندازهگیریها، ابزارهای مورد استفاده برای جمعآوری دادهها (مانند پرسشنامه، مصاحبه، مشاهده و غیره) و محاسبات انجام شده در این بخش توضیح داده میشود.
۴. روشهای تجزیه و تحلیل دادهها: روشهای آماری و نوع آزمونهای آماری مورد استفاده برای تجزیه و تحلیل دادهها در این قسمت توضیح داده میشود.
۵. ملاحظات اخلاقی: اگر مطالعه بر روی نمونه انسانی و یا حیوانات انجام شده است، باید نکات اخلاقی و کد کمیته اخلاق در بخش ملاحظات اخلاقی آورده شود.
به طور کلی، بخش روش تحقیق باید شامل توصیف سوالات پژوهش، فرضیههای مورد بررسی و روشهای مربوط به تحقیق باشد و همچنین شما باید دلیلی ارائه دهید که چرا فکر میکنید روشهای انتخابی برای بررسی و یافتن پاسخ پرسشهای تحقیق مناسبترین روش هستند. شما باید نه تنها مزایای روشهای استفاده شده را بیان کنید، بلکه باید معایب یا محدودیتها و نحوه فائق آمدن بر آنها را نیز در این بخش مورد بحث قرار دهید.
برای مشاهده صفحه ما در اینستاگرام می توانید از این لینک اقدام کنید.