مشاوره نگارش پروپوزال
یکی از نکات مهم و اساسی برای انجام کارهای پژوهشی پروپوزال یا همان طرح پژوهش است. معمولا پروپوزال نویسی به سرعت و در زمان کوتاهی انجام می گیرد ولی دقت در نگارش، باعث می شود پژوهشگر در مراحل بعدی دچار مشکل نشود و فرایند انجام پروژه سریع تر پیش رود. در واقع پروپوزال یا طرح تحقیق ، پیش نویس پژوهشی است که شما می بایست برای اخذ مدرک تحصیلی خود انجام دهید. در پروپوزال ، شما به معرفی موضوعی که برای پایان نامه خود انتخاب کرده اید ، توضیح اهمیت آن موضوع ، ذکر پژوهش هایی که در گذشته در این باره صورت گرفته، و نتایجی که فکر می کنید از تحقیق خواهید گرفت می پردازید.
اجزای تشکیل دهنده پروپوزال
۱-عنوان تحقیق :اولین مرحله در پروپوزال نویسی تعیین عنوان پژوهش است. در این بخش می بایست جوانب موضوع ، چگونگی ارتباط آن با رشته تحصیلی مورد نظر ، و اهمیت موضوع به لحاظ علمی و کاربردی را توضیح دهید. در تهیه عنوان پژوهش توجه به نکات زیر از اهمیت بالایی برخوردار است:
- عنوان تحقیق نه خیلی کوتاه و نه خیلی طولانی باشد
- بهتر است که عنوان پژوهش متغیرهای وابسته را نشان دهد
- عنوان باید اشاره به موضوعی جدید داشته باشد
- عنوان باید نشان دهنده موضوعی باشد که جامعه به آن نیازمند است
- موضوع پژوهش باید قابل اجرا باشد
- موضوع پژوهش باید اهداف را مشخص کند
۲- واژه ها و اصطلاحات: در این بخش از پروپوزال ، تعدادی از واژه های تخصصی آورده شده و با استفاده از منابع معتبر برای آن ها تعاریفی نوشته می شود.
۳- بیان مسئله :در این قسمت مسائل و سوالاتی مطرح می شود که ذهن پژوهشگر را مشغول کرده و برای یافتن پاسخ آن ها اقدام به پژوهش می کند.
۴- ضرورت و اهمیت پژوهش: در این قسمت پژوهشگر به بررسی اهمیت مسئله مورد نظر و کاربرد نتایج آن می پردازد.
۵- پیشینه تحقیق: در این قسمت، پژوهشگر به ارائه توضیحاتی از پژوهش های قبل که توسط افراد دیگر در رابطه با موضوع خود انجام شده است، می پردازد. در واقع محقق باید به ذکر پژوهش هایی بپردازد که قصد دارد یافته های آن ها را تکمیل کند ، اشتباهات آن ها را رفع نماید و یا نتایج آن ها را رد کنید. بیشترین استفاده از منابع تحقیق (که در قسمت آخر می آیند)، چه کتاب باشند چه مقاله، نشریه، ویدئو یا هر مورد دیگر، در این قسمت انجام می شود.
۶-اهداف : در این قسمت اهداف اصلی از پژوهش بیان می شود.
۷- سوالات : در این قسمت سوالاتی در مورد پژوهش مطرح می شود.
۸-فرضیه : در این قسمت از پروپوزال نویسی ، پژوهشگر حدسیات خود در رابطه با موضوع را بیان می کند.
۹- روش ها و ابزارهای پژوهش : در این قسمت پژوهشگر توضیح می دهد که در انجام پروژه از چه روش های علمی سود خواهد برد و چه ابزارهایی را برای رسیدن به اهداف تحقیق به خدمت خواهد گرفت. این ها می بایست روش های استاندارد تحقیق باشند که در مورد خاص تحقیق شما کاربرد دارند.
۱۰-کاربرد نتایج : در این قسمت به سازمان ها و گروه هایی که می توانند از نتایج پژوهش استفاده کنند ، اشاره می شود.
۱۱- محدودیت های تحقیق : در این قسمت از پروپوزال نویسی ، موانع و محدودیت هایی که در مقابل پژوهشگر وجود داشته است بیان می شود.
۱۲- منابع: در این قسمت پژوهشگر باید فهرستی از منابعی که در نوشتن پروپوزال از آنها استفاده کرده بیاورد. رفرنس دهی می بایست با استاندارد هاروارد منطبق باشد.
برای مشاهده صفحه ما در اینستاگرام می توانید از این لینک اقدام کنید.