اثرات مرگبار نشستن طولانی مدت پای اینترنت
حتی اگر مرتب ورزش کنید، نشستن طولانی مدت پای اینترنت، سلامتی شما را تهدید می کند و خطر مرگ را به میزان ۴۰ درصد افزایش میدهد.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، آیا تابحال توجه کرده اید همچنان که در حال مرور صفحات اینترنت و شبکههای مجازی هستید، چند ساعت از وقت خود را صرف میکنید.
مطالعات محققان نشان میدهد نشستن پای اینترنت بیش از ۶ ساعت در روز خطر مرگ را به میزان ۴۰ درصد افزایش میدهد.
بر اساس مطالعات محققان دانشگاه تورنتو حتی اگر مرتب هم ورزش کنید نشستن به مدت ۸ تا ۱۲ ساعت یا بیشتر در روز منجر به بیماریهای قلبی، سرطان و مرگ زودرس میشود.
چه در دفتر کار و چه در خانه، مرور وب معمولاً همراه با کم تحرک بودن است. آنچه که درباره خطر نشستن بیش از حد در یافتههای علمی تکان دهنده است، این است که حتی با صرف یک زمان کوتاه از روز خود در وبگردیهای اینترنتی، صدمهای بر بدن وارد میشود که ساعتها رفتن به سالن ورزشی نمیتواند خسارت آن را خنثی کند.
میز ایستاده و میزهای تردمیل که در محل کار و هم در منزل مورد استفاده قرار میگیرند از جمله برخی از روشهای جدید و مرسوم هستند که میتوانید با استفاده از آنها تحرک خود را در طول روز افزایش دهید. اگر این امکان پذیر نیست، میتوانید یک برنامه را بارگیری کنید یا از وب سایتی استفاده کنید که دارای تایمر باشد و به شما هشدار دهد تا از ادامه کار با اینترنت و رایانه خودداری کنید و حدوداً هر نیم ساعت به مدت دو دقیقه قدم بزنید.
پرتوی نور آبی که از صفحه نمایش تلویزیون، رایانه و تلفنهای هوشمند ساطع میشود، میتواند خواب شما را مختل کند. قرار گرفتن در معرض نور آبی، زیرا این پیام را به بدن شما میفرستد که هنوز روز است، بنابراین ملاتونین که هورمون خواب است را تحت تأثیر قرار داده و باعث اختلال خواب میشود.
کج کردن سر با زاویههای غیرطبیعی برای نگاه کردن به تلفن هوشمند، فشار بسیاری به گردن شما وارد میکند که میتواند به اندازه کافی شدید باشد تا باعث آسیب دائمی به آن شود.
وزن متوسط سر یک شخص که به طور طبیعی به صورت راست قرار دارد، ۱۰ تا ۱۲ پوند است، اما هنگامی که فرد سر خود را به اندازه ۶۰ درجه کج کرده باشد، آن فشار وزنی روی ستون فقرات به ۶۰ پوند افزایش مییابد. برای پیشگیری از آسیب فشار وارد شده بر گردن، سعی کنید هر چه به جای متن مکالمه تلفنی برقرار کنید، یا حداقل استراحت کنید و از گذراندن وقت زیاد برای کار با تلفن خود اجتناب کنید.
نشستن طولانی سلامتی شما را تهدید می کند
کسانی که به مدت طولانی در حالت نشسته کار میکنند، بیشتر در معرض بیماریهای قلبی وعروقی قرار دارند. نشستن طولانی سبب کاهش چربی سوزی توسط ماهیچهها و کند شدن جریان خون میشود. این عوامل سبب افزایش خطر ابتلا به بیماری قلبی، فشارخون بالا و دیگر بیماریها میشود. پس سعی کنید کمتر بنشینید و تحرک تان را بیشتر کنید. از هر فرصتی برای ایستادن و راه رفتن استفاده کنید.
نشستن طولانی مدت باعث جمع شدن چربیها در اطراف شکم میشود. این چربیهای دور شکم ممکن است سبب دیابت و فشارخون بالا شود. برای جلوگیری از این عوارض سعی کنید ورزش را در برنامه روزانه خود قرار بدهید. یادتان باشد ورزش نمی تواند تاثیرات بد نشستن را به طور کامل از بین ببرد.
زمانی که مدت زیادی را پشت میز مینشینیم، به مرور در قسمت گردن و پشت بدن احساس درد خواهیم داشت. فشار بیش از حد در هنگام نشستن از انتهای جمجمه تا مهرههای پشت گردن را درگیر میکند. مهرههای کمر نیز در نشستن طولانی مدت تحت فشار قرار میگیرند و انعطاف خود را از دست میدهند.
در این حالت احتمال ابتلا به فتق دیسک کمر افزایش پیدا می کند. فتق دیسک کمر عارضهایست که به علت ضربه، بلند کردن جسم سنگین و یا گاهی به خودی خود در ستون فقرات اتفاق میافتد.
بدیهیست که نشستن طولانی مدت مانع از فعالیت پاها شده و کم کم به آنها آسیب میزند. علاوه بر این سبب کاهش گردش خون در بدن و لختگی خون در رگها میشود؛ در نتیجه قسمت پایینی بدن ورم میکند. در چنین حالتی استخوانها ضعیف میشوند و احتمال اینکه فرد به بیماری پوکی استخوان مبتلا شود بسیار بالاست.
آخرین اخبار تحصیلی و علمی از سراسر دنیا و اطلاع رسانی جدیدترین اخبار دانشگاه ها و موسسات مربوطه را می توانید از این لینک دنبال کنید. برای مشاهده صفحه ما در اینستاگرام هم می توانید از این لینک اقدام کنید.